Înotul. De la plăcere la sănătate.

Înotul. De la plăcere la sănătate.

De ce piscină?

Corpul uman reacționează pozitiv la înot. Pe lângă plăcerea resimțită la contactul cu apa, efectele înotului asupra sănătății, a formei fizice și mentale sunt cunoscute prin studiile din ultimele decenii.

Este dovedit că o ședință de înot reconfortează profund și elimină anxietatea.

Astfel, readucând relaxarea și calmul, înotul este comparabil cu o ședință de yoga, starea de spirit îmbunătățindu-se considerabil.

 

Distracție

Apa și distracția sunt intim legate. Piscina este un loc în care vă regăsiți buna dispoziție. Fie că va plac jocurile acvatice, înotul, odihna pe marginea ei, la soare, sau pentru o clipă de relaxare plutind pe o saltea,  întotdeauna vă va aduce multă placere și mulțumire.

 

Relaxarea

Succesul în multe domenii depinde de modul în care ne relaxăm. O apă caldă, strălucind limpede, zgomotul de cascade, readuce oricând liniștea interioară, confortul și creativitatea.

 

Sănătate

Piscina servește în recâștigarea sănătății. Exercitiile în apa au dat cele mai bune rezultate în tratarea persoanelor care suferă de artrită, fapt confirmat de studii medicale. Durerile de spate, durerile cervicale, migrenele pot fi semnificativ atenuate sau pot dispărea după ședințe regulate de înot. De asemenea, înotul contribuie la tonifierea mușchilor motorii, la buna activitate a inimii, la o mai bună circulație sangvină și nu în ultimul rând la îmbunătățirea respirației prin dezvoltarea capacității pulmonare.

 

Dacă doriți să vă dovediți toate cele de mai sus, vă așteptăm la piscină. 🙂

Share

Lasă un răspuns